Duurzaam aan het werk

132

In 2020 voerden we 132 loonwaardebepalingen uit bij werkgevers. Onder andere bij Damen Drukkers.

66

In 2020 verzorgden we bij werkgevers voor 66 mensen jobcoaching en trajectbegeleiding.

Duurzaam aan het werk: daar draait alles om bij MidZuid. Want wie werkt, draagt zijn steentje bij aan de samenleving. Zelf en niet afhankelijk van een uitkering. We zijn daarom constant in ontwikkeling om alle kennis en expertise in te zetten om mensen duurzaam aan de slag te helpen en te houden.

Loonwaardesysteem Talent6
Het bepalen van de loonwaarde helpt om mensen aan de slag te krijgen. MidZuid ontwikkelde hiervoor zelf loonwaardesysteem Talent6. In 2020 is dit één van de zes gevalideerde loonwaardesystemen van Nederland. En per 1 juli 2021 gaan de zes systemen over in één uniforme methode en krijgt MidZuid er de rol van opleider bij. Door de loonwaarde van een medewerker met een arbeidsbeperking in een functie bij een werkgever te meten, krijgt de werkgever inzicht in de passendheid van werk, de verwachte duurzaamheid en de eventuele noodzakelijke ondersteuning op de werkvloer door bijvoorbeeld een jobcoach. Antwan van Peer vertelt hieronder hoe Damen Drukkers die samenwerking ervaart.

De juiste mensen vinden valt niet mee.

“De juiste mensen vinden is niet altijd even makkelijk. Ik ben daarom blij met de samenwerking met MidZuid. Mede door de begeleiding van een consulent en jobcoach werkt Wim de Graaf hier al weer vijf jaar. Die begeleiding van MidZuid waardeer ik enorm. Als er iets aan de hand is, dan kan ik de consulent van Wim altijd bellen. Er wordt dan direct actie ondernomen. Ik ben ervan overtuigd dat als die samenwerking goed blijft, we ook samen kunnen blijven uitblinken.”

Antwan van Peer
productieleider bij Damen Drukkers

2

In 2020 hebben de eerste 2 hun praktijkverklaring gehaald.  

Werkstap: de kortste weg naar werk
Om mensen nog beter te kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling naar werk, zetten we Werkstap in waarbij elke medewerker aan het roer staat van zijn eigen ontwikkeling. Werkstap bestaat uit drie stappen:

·      diagnose (& loonwaarde)
·      ontwikkelen 
·      en werken op een leerwerkplek 

Het mooie van deze methode is dat de werkopdrachten aansluiten bij de reguliere onderwijseisen. Zo past de ontwikkeling van de medewerker niet alleen bij de eisen van de werkgever, maar leidt het ook tot een erkende praktijkverklaring of zelfs een mbo-diploma. Zo ontstaat een win-win situatie voor zowel medewerker als werkgever.