Jongeren de kans geven die ze verdienen

22

In 2020 zijn 22 jongeren gestart met een individuele stage bij MidZuid. 

Om jongeren te helpen bij hun ontwikkeling, zijn de duurzame contacten die we onderhouden met het speciaal/praktijk onderwijs essentieel. Die samenwerking helpt om jonge mensen zo snel mogelijk werkervaring op te laten doen in de doorstroming naar werk. En dat worden er steeds meer ziet ook Joyce Meerdink, consulent bij MidZuid.

In ons talentencentrum DOK A, een speciale leerwerkruimte, ontdekken leerlingen van praktijkschool de Zwaaikom en het Breda College, wekelijks hoe het is om in een productieomgeving te werken. Zoals Dennis Bouman, pas 20 jaar, die zich bij MidZuid enorm heeft ontwikkeld.

Joyce Meerdink over de voordelen van stages

De goede samenwerking met gemeenten, scholen en ook steeds vaker met de leerplichtambtenaren draagt bij aan het succes. Wij bieden de jongere een opstap, ze halen bij ons een startkwalificatie en zo lukt het om bij een reguliere werkgever terecht te komen. Dit is uiteindelijk voor alle partijen beter en uiteindelijk kost het de samenleving minder geld. Ik ben er trots op dat ik als consulent de jongeren op deze manier uitzicht op een betaalde baan kan bieden.

Dennis Bouman
op zijn best

Via een stage, kwam Dennis bij MidZuid terecht. Eerst alleen op een beschutte werkplek waar hij lampen maakt voor Quasar. Dennis daarover: “Dat werk geeft mij echt het gevoel er bij te horen. Mensen bestellen een hele mooie kroonluchter en ik zet deze eigenhandig in elkaar. Een heel secuur werkje kan ik je vertellen. Elk onderdeel moet precies passen, dat vraagt om heel precies buigen, meten en monteren. En natuurlijk controleren”, lacht hij. “Nu werk ik ook bij mijn ouders op de boerderij. Ik vind het vooral fijn om in een rustige omgeving mijn taken uit te voeren. Dan ben ik op mijn best!”