MetWerk: inclusief ondernemen 

Kijk ook op de website van MetWerk.

MetWerk is hét nieuwe zakelijke netwerk van en voor ondernemers met een duidelijke missie: iedereen verdient een duurzame plek op de arbeidsmarkt. Zoals Denise Peemen die nu vast werk heeft bij De Kroes tasty bakeries. Door gezamenlijk inspirerende bijeenkomsten en actieve kennisdeling te organiseren, maken we het verschil tussen meedoen of thuiszitten en zakelijk worstelen of succes hebben. Peter Volkers (MidZuid) en Henri Verhagen (De Kroes en voorzitter van MetWerk) stonden aan de basis. 

Peter Volkers

Van elkaar leren

“Nog niet alle werkgevers kennen de kansen en mogelijkheden van inclusief ondernemen. Dit netwerk is een versterkende factor om dat te veranderen. Daarom zijn wij één van de initiatiefnemers, zit ik in het bestuur, denk ik mee over de programmering en wil ik graag uitdragen dat sociaal en succesvol ondernemen echt samen gaan! Daarbij leren we van elkaar en zoeken we verdieping qua kennis en mogelijkheden. Allemaal gericht op een inclusieve arbeidsmarkt.”

Henri Verhagen

Werkgevers hebben echt meerwaarde

De Kroes tasty bakeries werkt al ruim 15 jaar samen met MidZuid. Zo houdt Denise Peemen als schoonmaakster de kantoren en de omkleedruimtes spic en span. En in groepsverband verzorgt een vast MidZuid-team inpakwerk. Verhagen daarover: “Dat bevalt heel goed. De mensen van MidZuid zijn een vast onderdeel van ons bedrijf. Dat mag je gerust een duurzame winwin-situatie noemen! Er zitten nog te veel mensen thuis op de bank. Er wordt vaak gedacht dat er geen passend werk voor hen is. Maar dat is er altijd. Werkgevers hebben daarin meerwaarde. Zelf ervaar ik al langer dat sociaal en succesvol ondernemen echt samengaan. En dat dit voor je bedrijf meer oplevert.”