Werkstap®: Ontwikkelen krijgt vorm in de praktijk 

134

In 2021 voerden we 134 loonwaardebepalingen uit
(bij werkgevers).

Vraag aan jonge kinderen wat ze later willen worden. Dan krijg je de mooiste beroepen te horen. Maar niet voor iedereen is het de gewoonste zaak om deze dromen waar te maken. Bij MidZuid hebben we het afgelopen jaar gemerkt dat ontwikkelmethode Werkstap medewerkers helpt om weer zelf de touwtjes in handen te krijgen. En waarbij ze enthousiast worden als ze nadenken over hun toekomst. Een toekomst waarin ze hun eigen boterham verdienen met leuk en passend werk.   

Aan het roer van je eigen ontwikkeling
Werkstap is een concrete manier om mensen te ontwikkelen in werk. Voordat kandidaten bij MidZuid starten om werkfit te worden, staan we stil bij de doelen die ze willen behalen. Samen brengen we in kaart welke competenties of vakvaardigheden nog ontwikkeld moeten worden. Door werkopdrachten uit te voeren die aansluiten op het doel, worden precies dié (arbeids)competenties ontwikkeld die de volgende stap naar werk mogelijk maakt. Deze flexibele en doelmatige leermethode met werkopdrachten is binnen MidZuid geïntegreerd in één proces waarbij medewerkers, praktijkopleiders, werkgevers en onderwijsinstellingen betrokken zijn.

Femke Filott

projectleider arbeidsontwikkeling

“Het ontwikkelen met Werkstap start met een diagnose, een nulmeting die een goed beeld geeft van de ontwikkelmogelijkheden van de deelnemer. Samen bepaal je daarna het ontwikkeldoel waarna kan worden gewerkt aan het ontwikkelen van ontbrekende competenties of vakvaardigheden. Werkstap genereert automatisch een werkplan. En de werkopdrachten die de deelnemers uitvoeren sluiten, samen met de leermiddelen, naadloos aan op de behoefte van werkgevers en het onderwijssysteem. Zo bereik je twee belangrijke doelen: de deelnemers worden werkfit en ze voltooien in stappen hun weg naar een startkwalificatie. Bijvoorbeeld een erkende praktijkverklaring of zelfs een mbo-diploma.”

Peter Beljaart

uitvoerder Groenvoorziening

“Ik zie dat de werkopdrachten van Werkstap echt bijdragen aan de ontwikkeling van onze medewerkers richting het hoveniersvak. De opdrachten geven structuur en houvast aan de medewerker én aan mijzelf en de voormannen die de praktijkbegeleiding doen. Steeds meer medewerkers maken kennis met de ontwikkelmethode en ervaren de meerwaarde ervan. Ze zien zelf welke ontwikkeling ze doormaken en dat motiveert.”

Kevin

medewerker logistiek en deelnemer Werkstap

“Ik werk inmiddels alweer vier jaar bij MidZuid op de afdeling productie en ben nu verantwoordelijk voor de logistiek. Ik vind het fijn hier, want ik word gezien. Doordat ik op mijn eigen tempo mag leren ben ik echt gegroeid. Ik zie nu beter wat er in de productiehal gebeurt. Dat is belangrijk, want ik zorg voor voldoende voorraad aan de lopende band en neem de dozen mee die klaar zijn. Zo kunnen mijn collega’s doorwerken. Sinds kort mag ik ook op de vorkheftruck rijden in het magazijn. Want ik heb mijn certificaat gehaald! Dat is gelukt met de opdrachten van Werkstap en met de juiste begeleiding door mijn leidinggevende Jeroen en praktijkbegeleider Joyce. En ik ben nog lang niet uitgeleerd. Ik wil vrachtwagens uit kunnen laden en grote hoeveelheden kunnen sorteren in een magazijn. Daar heb ik mbo-niveau 2 voor nodig. Daarom start ik binnenkort met het halen van mijn logistieke-vakvaardigheden als stap om mijn doel te halen.”