Voorwoord

Elke dag opnieuw stappen maken

2021: het jaar waarin we hoopten dat het coronavirus meer onder controle zou zijn. Helaas was het gedurende het jaar nog haast elke dag het gesprek van de dag. Hierbij stond de gezondheid van onze medewerkers voorop.

Gelukkig konden we ook in 2021 weer rekenen op de inzet van al onze medewerkers en was er vertrouwen en begrip bij onze opdrachtgevers en samenwerkingspartners. Dank voor deze goede samenwerking, namens het voltallige managementteam van MidZuid.

Oog voor de mens

Dit jaar werd ik op 1 juli directeur van MidZuid. Een geweldig bedrijf, waar een hoop mooie kansen liggen. Zoals de organisatie verder ontwikkelen, een huisvestingsvraagstuk en meer innovatieve projecten. Veel onderwerpen vroegen gelijk mijn aandacht. Toch heb ik ervoor gekozen om eerst het bedrijf te leren kennen. De collega’s, gemeenten, werkgevers, onderwijspartners en maatschappelijke instanties waar we mee samenwerken te ontmoeten; en om mee te werken. Zo mooi om te zien hoeveel oog we met elkaar hebben voor de mens. En dat het steeds beter lukt om samen toe te werken naar een maatschappij waar iedereen mee kan doen.

Werkstap®
We zijn altijd op zoek naar, en staan open, voor nieuwe samenwerkingen binnen en buiten MidZuid. Hoe we dat deden in 2021 laten we zien in dit online magazine. We tonen je met trots de kansen die we benutten en de resultaten die we haalden in 2021. Opnieuw wisten we samen met medewerkers en werkgevers in de regio flinke stappen te maken. Daarbij maken we veelvuldig gebruik van de ontwikkelmethode Werkstap. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Kevin die zijn heftruckcertificaat wist te behalen en nu groots durft te dromen. Kortom: blader vooral verder voor meer inspirerende verhalen.

Jos Rooijmans
Algemeen Directeur