Catering omvat meer dan alleen een heerlijk broodje

Onze catering collega’s staan altijd voor je klaar. Ze verzorgen niet alleen heerlijke lunchgerechten op ons hoofdkantoor in Oosterhout. Ze werken ook op allerlei andere plekken, zoals de gemeenten Altena, Drimmelen en de Gemeentewerf in Oosterhout.

Het is niet enkel vakkennis toepassen om zoveel mogelijk vers te bereiden. Het draait ook om vooruitdenken, anticiperen, dienstverlening en flexibiliteit. Dit alles gebeurt in teamverband. Daar is het belangrijk om elkaar te helpen en ondersteunen. Bovendien is er oog voor individuele leer- en ontwikkeltrajecten. Zo helpen we het beste uit elkaar te halen.

3. Inzet Kelvin   web

Melvin, cateringmedewerker

Persoonlijke ontwikkeling

Ontwikkeling op persoonlijk vlak is belangrijk. Dit gaat hand in hand met ontplooiing in werk. Toen Melvin in 2019 bij MidZuid kwam werken, was hij stil. Ben Verweij, Leermeester Catering: “Melvin durft nu meer voor zichzelf op te komen en hij is minder stressgevoelig geworden. Hij is een goede, gewaardeerde collega; doet zijn werk naar volle tevredenheid en ook zijn collega’s zijn blij met hem als collega.”

Melvin: “Het uiten van mijn mening en met mijn collega’s erover te sparren is wat ik heb geleerd. Het helpt, dat ik mijn collega’s beter heb leren kennen. Tussen het werk door hebben we lol met elkaar. Ik voel me erg thuis hier. Het werk, dat ik doe is afwisselend. Van de verzorging van maaltijdsalades, belegde broodjes, soepen en warme snacks tot het verzorgen van de interne koffieservice. Ik doe de afwas en bedien sinds kort de kassa. Dit vond ik in het begin erg spannend, omdat ik nog niet wist hoe alle knoppen werkten. Maar dat gaat nu goed en ik vind het leuk om te doen. Ook het bedienen en onderhouden van koffieapparaten vind ik leuk. Op elke locatie heb je verschillende apparaten, waar ik nu ook goed mee om kan gaan.”

Uitbreiding in werklocaties
Nu werkt Melvin niet alleen in het bedrijfsrestaurant van MidZuid in Oosterhout, maar ook op de gemeentehuizen van Drimmelen en Altena. Dat betekent andere werksituaties. Melvin doet wel ongeveer dezelfde werkzaamheden, maar het tempo is anders met andere collega’s. Ook sommige stappen zijn anders, zoals bij het beleggen van broodjes. “Maar dat gaat allemaal goed,” vertelt Melvin.

Ben voegt hieraan toe: “Hij heeft een positieve ontwikkeling laten zien. Door Melvin op verschillende locaties te laten werken, daag ik hem uit sterker te worden.