Detachering helpt naar duurzaam passend werk

161

In totaal hebben wij in 2022 
161 mensen gedetacheerd.
87 individueel en 
74 in groepsverband

We werken bij MidZuid met een werkladder, die aangeeft op welk niveau je aan de slag kunt bij MidZuid en bij een werkgever. Kun je via MidZuid bij een werkgever uit ons netwerk aan de slag, dan is er sprake van detachering. Je draait volledig mee in de dagelijkse werkzaamheden van het bedrijf.

Wij zijn trots op onze collega’s, die hard werken bij onze partners uit het bedrijfsleven. En ook op onze partners uit het bedrijfsleven: bedankt voor de kansen, die jullie onze collega’s geven. Je vindt hier voorbeelden van succesvolle samenwerkingen uit 2022.

Een win-win situatie bij Barry Callebout

Wist je dat sociaal ondernemen een echte win-win situatie is?  Barry Callebaut Decorations in Zundert inmiddels wel! In 2022 werken er maar liefst vijf medewerkers van MidZuid bij Barry Callebaut Decorations. Dit bedrijf is gespecialiseerd in decoraties van chocolade. Van chocolade krullen voor op gebak tot aan transfervellen met decoratieve patronen voor op bonbons.

Esmeralda over haar ervaring bij Barry Callebaut Decorations: “Het is een mooi bedrijf en ik vind het leuk dat we hier met een groep mogen zijn. Het geeft weer een andere uitdaging ten opzichte van het werk dat ik bij MidZuid ‘binnen’ doe. Ik laat graag zien, dat we breed inzetbaar zijn bij MidZuid en dat we kunnen presteren.”

Mustafa haakt hierop aan: “Ik houd van uitdagingen en het is belangrijk dat je zelf initiatief toont. Ik zeg altijd: het is belangrijk dat je niet altijd de makkelijkste weg kiest. Als je positief blijft denken, komt de rest vanzelf.”

Ook Marlies merkt op: “Ik vind de afwisseling met het werk bij MidZuid erg prettig. En ook in het werk bij Barry Callebaut Decorations kunnen we rouleren. Dat geeft ons nog meer uitdaging. Vanuit MidZuid is er een voorman of -vrouw aanwezig, die ons begeleidt. Ik vind het fijn als er iemand bij is, die we kennen. Ik zie echt dat iedereen het naar zijn zin heeft. En ik voel me hier helemaal thuis.”

Staka is ook blij met mij

Dammy Verkooijen is een mooi voorbeeld van een collega, die is gedetacheerd. Hij werkt voor Staka, een bedrijf dat onder andere stalen kasten produceert. In 2009 moest Dammy noodgedwongen thuiszitten door de financiële crisis. MidZuid en de ingevoerde participatiewet in 2015 bieden weer nieuwe kansen voor Dammy. Een baan bij Staka, duurzaam aan de slag! Hij is blij met zijn werk en vertelt: “Staka is ook blij met mij. Het allerbelangrijkste is, dat je blij bent met elkaar.”

Succesvol aan de slag

Ook Nick werkt met veel plezier via MidZuid bij Weba bouwmaterialen. Door middel van begeleiding vanuit het WerkgeversServicepunt West-Brabant en een jobcoach van MidZuid, zit Nick op zijn plek! Hij werkt intensief samen met twee andere collega’s. Samen vormen ze een hecht team.

Een droom is uitgekomen

Timmers BV heeft er een nieuwe collega bij! Martin heeft zijn arbeidscontract sinds december 2022 getekend en werkt met veel plezier voor zijn nieuwe baas. Timmers BV is een groothandel in glas, glasbeslag en beglazingsmaterialen, gevestigd in Oosterhout. Martin werkt al zijn uren voor Timmers BV, voornamelijk in het magazijn, waar hij werkzaamheden uitvoert zoals het verzamelen en gereedmaken van orders en andere ondersteunende werkzaamheden. Hij heeft het erg naar zijn zin bij dit mooie familiebedrijf. Martin heeft deze arbeidsovereenkomst dan ook dubbel en dwars verdiend. We willen Rob van Aart van Timmers BV bedanken voor deze mooie kans. Martin, van harte gefeliciteerd!

Al 17 jaar aan de slag bij De Kroes

De Kroes is een bedrijf waar MidZuid al jarenlang prettig mee samenwerkt. De samenwerking begint tientallen jaren terug, als MidZuid start met inpakwerk voor De Kroes. Nu gaan de producten van De Kroes niet meer naar MidZuid, maar de medewerkers van MidZuid naar De Kroes. Zo ook Denise, die eerst bij MidZuid werkte. “Bij MidZuid heb ik van alles gedaan: gewerkt in de kantoren, een opleiding schoonmaken gevolgd en zelfs meegeholpen bij het maken van campingstoelen. Maar toen ze tijdelijk bij De Kroes iemand nodig hadden voor inpakwerk, ging ik daar aan de slag”. Lachend: “ik was even klaar met schoonmaken”. Maar kort daarna gaat Denise toch aan de slag als schoonmaakster bij De Kroes. “Het inpakwerk was me daar goed bevallen en toen ik werd gevraagd om daar schoon te maken, heb ik gewoon ja gezegd.” De ‘ja’ van Denise tegen De Kroes is alweer even geleden. Om precies te zijn in 2005. Inmiddels werkt ze daar dus al 17 jaar en met veel plezier.

Corné zit op zijn plek

Corné heeft zijn plek gevonden! Hij werkt nu alweer een tijdje bij Bos &Co. Vol trots vertelt Corné over zijn werkzaamheden. Bestel je een lunch of borrelplank op het terras? Grote kans dat Corné heeft geholpen met de bereiding van dit gerecht of dat hij heeft gezorgd voor een schoon bord of bestek waar je van kan eten. Ga zo door Corné!

Mario heeft zijn plek gevonden

Mario is na een lastige periode gestart met een leerwerktraject bij Hyperpro in Werkendam, een bedrijf gericht op de motorbranche én op de talenten van hun mensen. Het leerwerktraject van Mario verliep zo goed, dat hij een contract aangeboden heeft gekregen! Bij Hyperpro werken meerdere collega’s via MidZuid en WerkgeversServicepunt West-Brabant. Zij werken met veel enthousiasme op de afdeling, waar onderdelen worden gemaakt voor schokdempers en verensets. Deze worden geplaatst in motorfietsen over de hele wereld.

Als een vis in het water

Sinds 2012 is Inge werkzaam bij MidZuid, het sociaal werk- en ontwikkelbedrijf in Oosterhout, waar ze veelal administratieve werkzaamheden oppakte. Dit deed ze altijd met veel enthousiasme totdat het tijd was voor iets totaal anders: haar droombaan! 

De woon-werkafstand werd te groot, omdat ze ging samenwonen in Berkel-Enschot. Inge: “Al een poosje was ik klaar voor de volgende stap. Ik wilde mijn droombaan werkelijkheid laten worden.” Mary van Blerck, 
consulent van Inge, schakelde hiervoor een collega van 
Werkgevers Servicepunt West-Brabant, subregio Dongemond in. Samen met één van hun Matchers, Ellen Verhaard, is de zoektocht gestart. Over de vraag waar ze graag zou willen werken, hoefde Inge niet lang na te denken: “Werken in een zwembad!”, stond met stip op nummer 1. Inge vertelt: “Vanaf mijn zevende jaar ben ik begonnen met zwemmen en na 40 jaar zwem ik nog steeds twee tot drie keer in de week.”

Inge kwam zelf met de vacature als toezichthouder bij Zwembad Reeshof in Tilburg. Zwembad Reeshof is één van de drie zwembaden van Sportbedrijf Gemeente Tilburg. WSP West-Brabant heeft vervolgens in overleg met WSP Midden-Brabant contact gelegd en een afspraak gemaakt. Inge vertelt hierover: “Bij het eerste gesprek voelde ik me eigenlijk al helemaal op mijn gemak. Na een paar dagen proefdraaien heeft dit geleid tot een detachering. Nu zorg ik samen met een collega voor de veiligheid in en rondom het zwembad.”