De Groenvoorziening: misschien wel het bekendste beeld van MidZuid in regio Dongemond

240

240 collega's aan het werk
in de groenvoorziening

De Groenvoorziening: het bekendste beeld van MidZuid in regio Dongemond. Onze collega’s van de Groenvoorziening rijden door alle vier onze gemeentes in de enige echte MidZuid-busjes op weg naar een klus. Schoffelen, beplanten, bladruimen, geen klus is te veel voor onze helden van de Groenvoorziening.

Door weer en wind, hoge en lage tempraturen onze collega’s staan er! Naast onze collega’s van de Groenvoorziening en postverwerking, die hun werk buiten doen, werken er ook administratieve krachten achter de schermen. Zo ook Marina, die nu drie jaar als administratieve kracht voor de Groenvoorziening in de gemeente Oosterhout werkt. Hoe bevalt het haar?

Marina werkt bij de administratie in de Groenvoorziening

‘Vertrouwen in mijn
capaciteiten door
mijn leidinggevende
is goud waard’

Marina werkt sinds 1992 bij MidZuid en heeft in haar carrière diverse werkzaamheden verricht. Van werken bij de productieafdeling bij MidZuid en schoonmaak voor WelZorg tot orderverwerking en stickerwerk voor verschillende bedrijven. Ze heeft het bij Groenvoorziening enorm naar haar zin: “Het werk is heel divers. Ik voer bijvoorbeeld de urenadministratie in van alle collega’s, die voor de Groenvoorziening van Oosterhout werken. Maar ook de verlofaanvragen, het bijhouden van ziekteverzuim en het printen van formulieren zijn mijn taken. Hoewel ik het eerst lastig vond met AFAS te werken gaat het nu steeds beter. AFAS is het programma waarin we de urenadministratie bijhouden.

Groeien in ontwikkeling
“Nieuwe dingen leren vind ik belangrijk. Zo kan ik nu afspraken inplannen vanuit iemands agenda in Outlook. Binnenkort leer ik het verwerken van binnengekomen meldingen in Excel. Dat vind ik best spannend. Maar door lastige taken te blijven oefenen, word ik steeds zelfstandiger.” Marina is erg tevreden met Mariëlle, haar teamleidster. ‘Door haar inzet kan ik nu veel meer dan ik ooit had gedacht. Ze laat me iedere keer weer moeilijkere zaken uitvoeren. Mariëlle laat merken dat ze vertrouwen heeft in mijn capaciteiten en dat is goud waard.”